U14 - Évzáró értékelés 2016-2017 bajnokság
Kiemelt

2017 június 10

Lízer László :

2016 augusztusában kaptam meg a csapatatot - az első találkozás után rögtön bedobtak minket a mély vízbe – a második héten Cell kupán vettünk részt. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mi vár ránk az elkövetkező időszakban. Az egyéni képességek és képzettségek igen széles spektrumon mozogtak, csapatjátékról pedig egyáltalán nem beszélhettünk.

A bajnokságra való felkészülést szinte az alapoktól kellett kezdenünk, labdavezetés, labda eldobás, labda elkapás, stb.

A gyerekbajnokság II. osztály Kovács L. régiójának b csoportjában kezdtük. A heti 4 edzésnek köszönhetően lehetőség lett volna gyors léptekkel a hiányosságokat pótolni, de volt egy nagy akadály figyelem és fegyelem!

- Az elmúlt években hasonló korú vagy idősebb lányokkal foglalkoztam, de erre a két dologra kellett a legkevesebb energiát pazarolni. Hát itt most meg kellett fordítani, több fegyelmezés kevesebb idő magára a tanulásra! Ebben az időszakban inkább pedagógusnak éreztem magam, mint edzőnek! –

Az eredmények is lassan jöttek – nem bíztam abban, hogy az alapszakasz végén játszhatunk a felsőházban – de még is harmadikként jutottunk tovább.

A mozgáskoordináció és erőfejlesztésben nagy segítségemre voltak Becz Janka és Szabó Bálint kollégák. Lassan a mérkőzéseinken csökkentek a technikai hibák, voltak olyan időszakok ahol szinte nem volt eladott labda, kiejtett labda, lépéshiba. Menet közben az egyéni képességek is fejlődtek, néha már a mérkőzéseken is lehetett látni egy két átemelést, passz cselt, és ritmusváltást. A kéthetente lévő mérkőzések több edzőmérkőzést is lehetővé tettek így szezon közben már bele-bele kóstolgattunk egy két felsőházas csapat játékába- Vuk SE, XVI. Ker. KMSE. Az említett mérkőzések a néha könnyű sikerek után helyére tették a csapat értékítéletét.

A végjátékban sajnos szerepet játszott a létszám hiány ezért - de nem csak kizárólag emiatt- lecsúsztunk a dobogóról, 4. helyen végeztünk.

A játékosok szerintem sokat fejlődtek, de még csapatszinten sajnos kevés az előre lépés. A jövőben legfontosabb elem, az egyéni képzések mellett a csapatjáték, és a taktikai elemek elsajátítása, illetve a játék sebességnövelése. A következő szezonban több odafigyelést és fegyelmet kérnék a játékosoktól!      

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu