Közgyűlés a vadonatúj sportcsarnokban

Tulajdonképpen először lehet megnézni az új kézilabdacsarnokot a szeptember 29-i SZKSK-közgyűlésen. A közgyűlés napirendjén nem mellesleg sok fontos témában születik döntés: így például a költségvetés-tervezet elfogadás, tisztújítás, a csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása stb.

Az elnökség teljes meghívója alább olvasható:

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör

Kedves Tagok! Kedves Szülők! Kedves Sportolók!

A Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör elnökségének döntése alapján ezúton meghívom Önöket Egyesületünk közgyűlésére.

A közgyűlés helye (a székhelytől eltérően): 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok A közgyűlés ideje: 2020. szeptember 29. 18:00 óra A megismételt közgyűlés helye, ideje: 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok 2020. szeptember 29. 18:30 óra.

A közgyűlés határozatképes, ha a szavazásra jogosultaknak több mint a fele jelen van.

A megismételt közgyűlésre vonatkozó szabályok: Az ismételten összehívott közgyűlés az eredeti napirendbe felvett kérdésekben, a megjelentek számára tekintet nélkül, határozatképes, ha erről a tagokat az eredeti közgyűlésre szóló meghívóban előre tájékoztatták. A határozatképességet a közgyűlésen a döntések előtt az elnök ellenőrzi.

Tervezett napirend:

1. napirendi pont: Levezető elnök, jegyzőkönyv-vezető és –hitelesítők megválasztása
2. napirendi pont: Az Elnök tájékoztatása az elmúlt időszak eseményeiről, az elért eredményekről, a jövőbeli tervekről
3. napirendi pont: 2019. évre vonatkozó pénzügyi és szakmai beszámoló jóváhagyása
4. napirendi pont: Pénzügyi terv, 2020. évi költségvetés-tervezet elfogadása
5. napirendi pont: Elnökségi tisztújítás
6. napirendi pont: Felügyelő Bizottsági tisztújítás
7. napirendi pont: Székhely módosítás
8. napirendi pont: Csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása
9. napirendi pont: Egyebek

A napirendi pontokkal kapcsolatos írásbeli anyagok a 2310 Szigetszentmiklós, Szélső u. 2. szám alatti iratmegőrzési helyen, Kovács István elnöknél tekinthetők meg.

A SZKSK tagjai, vagy szervei által indokolással együtt beterjesztett javaslatokat abban az esetben lehet napirendre tűzni, ha a közgyűlés időpontja előtt legalább 21 nappal írásban benyújtották az elnökséghez. Az e határidő után, vagy a közgyűlésen beterjesztett javaslatok abban az esetben tárgyalhatók, ha a jelenlévők 2/3-os többsége ezzel egyetért.

A tisztségviselőket választó közgyűlés előtt legalább 1 hónappal a SZKSK elnöksége jelölőbizottságot hoz létre. A jelölő bizottságnak a tisztségviselőkre vonatkozó javaslatát ezen bizottság elnöke terjeszti a közgyűlés elé. A jelölőlistát a közgyűlés egyszerű szótöbbséggel kiegészítheti. A jelölő bizottság tagjai: Vas János, Bujtor Csabáné, Semsei Ferenc

A jelen meghívó a www.szksk.hu hivatalos honlapján és a Szigetszentmiklósi-Kézilabda-Sport-Kör hivatalos facebook oldalán is közzétételre kerül.

Kérjük, hogy a közgyűlésen történő megjelenési szándékáról edző kollégáinknál szíveskedjen mielőbb visszajelezni.

Kelt, Szigetszentmiklós, 2020. augusztus 28.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Üdvözlettel:

Kovács István - SZKSK Elnök

 • 10
 • jún.

Lízer László :

2016 augusztusában kaptam meg a csapatatot - az első találkozás után rögtön bedobtak minket a mély vízbe – a második héten Cell kupán vettünk részt. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mi vár ránk az elkövetkező időszakban. Az egyéni képességek és képzettségek igen széles spektrumon mozogtak, csapatjátékról pedig egyáltalán nem beszélhettünk.

A bajnokságra való felkészülést szinte az alapoktól kellett kezdenünk, labdavezetés, labda eldobás, labda elkapás, stb.

A gyerekbajnokság II. osztály Kovács L. régiójának b csoportjában kezdtük. A heti 4 edzésnek köszönhetően lehetőség lett volna gyors léptekkel a hiányosságokat pótolni, de volt egy nagy akadály figyelem és fegyelem!

- Az elmúlt években hasonló korú vagy idősebb lányokkal foglalkoztam, de erre a két dologra kellett a legkevesebb energiát pazarolni. Hát itt most meg kellett fordítani, több fegyelmezés kevesebb idő magára a tanulásra! Ebben az időszakban inkább pedagógusnak éreztem magam, mint edzőnek! –

Az eredmények is lassan jöttek – nem bíztam abban, hogy az alapszakasz végén játszhatunk a felsőházban – de még is harmadikként jutottunk tovább.

A mozgáskoordináció és erőfejlesztésben nagy segítségemre voltak Becz Janka és Szabó Bálint kollégák. Lassan a mérkőzéseinken csökkentek a technikai hibák, voltak olyan időszakok ahol szinte nem volt eladott labda, kiejtett labda, lépéshiba. Menet közben az egyéni képességek is fejlődtek, néha már a mérkőzéseken is lehetett látni egy két átemelést, passz cselt, és ritmusváltást. A kéthetente lévő mérkőzések több edzőmérkőzést is lehetővé tettek így szezon közben már bele-bele kóstolgattunk egy két felsőházas csapat játékába- Vuk SE, XVI. Ker. KMSE. Az említett mérkőzések a néha könnyű sikerek után helyére tették a csapat értékítéletét.

A végjátékban sajnos szerepet játszott a létszám hiány ezért - de nem csak kizárólag emiatt- lecsúsztunk a dobogóról, 4. helyen végeztünk.

A játékosok szerintem sokat fejlődtek, de még csapatszinten sajnos kevés az előre lépés. A jövőben legfontosabb elem, az egyéni képzések mellett a csapatjáték, és a taktikai elemek elsajátítása, illetve a játék sebességnövelése. A következő szezonban több odafigyelést és fegyelmet kérnék a játékosoktól!      

 • 08
 • jún.

Lízer László : 

A tornán ebben a korcsoportban kilenc csapat versengett a kupáért.

A Balmazújváros csapata volt az első ellenfelünk. Kicsit álmosan (az előző napi vagy inkább éjszakai élményektől kábultan) kezdtük a mérkőzést, így az ellenfelünk 5:2 elhúzott. Gyors ellentámadásoknak és kevesebb technikai hibáknak köszönhetően 9-11 eredménnyel fordultunk. A félidő után sajnos nem nekünk kedvezett a szerencse (az ellenfél kapusa hol a karját hol a hasát fájlalta a lövéseinktől.)

Véleményem szerint ez a mérkőzés egy kis odafigyeléssel és pontossággal hozható lett volna!

Balmazújváros-  Szigetszentmiklósi KSK     25:19

 Dunavarsány csapata régi ismerős volt a bajnokság alapszakaszából. Biztos győzelmet vártam a fiúktól, amit abszolváltak bár nem úgy, ahogy én reméltem.

Dunavarsány-  Szigetszentmiklósi KSK 21:26

A második nap következet a százhalombattai VUK SE. akik egy osztállyal feljebb szerepelt a bajnokságban. A fiúk nagyon készültek, hiszen ezzel a győzelemmel 1-4 közé kerülhettünk volna.

Talán ennek köszönhető, hogy néhány kulcsjátékos nagyon bizonyítani akart és sajnos mélypontra zuhant a teljesítményük.

Tudtuk, hogy jobb az ellenfél, de nem ennyivel?!

Szigetszentmiklósi KSK-  VUK SE 16:35   ( B Csoport 3. lettünk)

 Az előző mérkőzés után nehéz volt lelket verni a csapatba, nagyon elvoltak kenődve!

Következett a keresztjáték a másik csoport 4. VS Dunakeszi (szintén kiemelt osztály 15 helyezettje.)

Az első félidőben nem látszott az osztálykülönbség, végig egy –két gólos hátrányban voltunk. A térfélcsere után elfáradtunk és elfogytunk.  

Jó játékkal remek átlövésekkel, (ebből a torna alatt talán itt láttam a legtöbbet.) alulmarattunk bár becsületesen küzdöttünk!!!! 

Dunakeszi Kinizsi-  Szigetszentmiklósi KSK 30:22

Utolsó nap korai kezdéssel és némi késéssel érkezve ismét régi ellenféllel találkoztunk a 7. helyért! A mérkőzésen mindenki játszott, - aki akart - sérülés nem történt! A mérkőzésről többet nem lehet elmondani, vagyis még valami „nyertünk”.

Dunavarsány-  Szigetszentmiklósi KSK 21:25

 

Köszönöm azoknak a gyerekeknek a részvételt, akik ott voltak! Gratulálok a csapatnak a 7. helyért!

Remélem, hogy ennek a tornának is volt sok tanulságos sportértéke,- Itt az ellenfelekre gondolok, látszik valami az elmúlt egy év közös munkájából, közeledünk feléjük!- Még nem teljesen vagyunk egy csapat, de voltak pillanatok, amikor már látszott, hogy nem reménytelen a munka, bár még sokat kell érte tenni mindenkinek nekem is és a játékosoknak is!

Végül köszönjük az egyesületnek a mert egy remek élménnyel lettünk gazdagabbak!!

 • 06
 • jún.

Lízer László :

Az utolsó előtti fordulóban szintén vegyes sikert tudtunk aratni:

A Cegléd a teljes szezonban nem talált legyőzőre így nem volt könnyű mérkőzés. A különbség a védekezésben és kapusteljesítményben volt jelentős (vereség).

A Főnix SE nem jelentett gondot, magabiztosan végig vezetve (megnyertük) a mérkőzést

  SZKSK U14       - Ceglédi KKSE           18        -           22

  Főnix ISE          - SZKSK U14              21        -           25

          

Sajnos az utolsó fordulóra hiába készültünk a harmadik hely megtartására (létszám hiány miatt) elveszítettük az esélyt. Az ott jelenlévőknek külön köszönet, hogy ezzel a tudattal is végigküzdöttek a mérkőzéseket és becsülettel helyt álltak!

  Vecsés SE           - SZKSK U14              10        -           0

  Abonyi KC           - SZKSK U14              10        -           0

Gratulálok a csapatnak a 14 csapatból elért 4. helyért! Remélem, hogy jövőre még jobb eredményt érnek el!

 • 25
 • ápr.

Lízer László :

Törökbálint 2017 .04.23 U14 fiú. Gödöllő csapata ellen kezdtük az első mérkőzést a korai időpont ellenére mindenki frissen és odafigyelve játszott így nem okozott különösebb gondot az összecsapás megnyerése.

A Budai Farkasok ellen már több kellett, a második félidő közepéig minden jól működött de később lankadt a figyelem és a koncentráció így lazult a védelem és sajnos fölénk kerekedtek! Szeretném kiemelni Márton Kristóf játékát aki szépen megoldotta a rábízott feladatot itt a nagyobbak között is. A napi mérleg egy győzelem egy vereség

 • 26
 • márc.

Lízer László :

2017. március 26. vasárnap Gödöllő, Sikerült ismét a kettős győzelem!

Treff 07 SE – SZKSK Első mérkőzésen lendületesen kezdtünk és biztosan értékesítettük a helyzeteinket az ellenfelünk csak követni tudott 2 -3 gólos távolságból. Jó játékkal és nagy lendülettel játszva 18-23 nyertünk.

A következő ellenfelünket már jobban ismertük, hiszen már harmadszor kerültünk szembe egymással. Készültünk a sok betöréssel és beállós játékon alapuló támadásaikra. Sajnos nem volt mindig feszes a védekezésünk ezért többször találtak rajta rést. A beállósuk elől több alkalommal is elvittük a labdát és sikerrel fejeztük be a támadásainkat. A győzelmünk a végén nem volt veszélyben 23-18-ra ismét nyertünk!

 • 13
 • márc.

Lízer László 

A felsőház első két fordulóját sikeresen abszolváltuk, így bizakodva vártuk a harmadik fordulót, melyben két ismert riválisunkkal kellett megküzdenünk.

Először a Cegléd csapatával: sajnos az első perctől kezdve az ellenfelünk irányított, mi csak „tisztes távolságból követtük” és tehetetlenek voltunk. Elszenvedtük eddigi legnagyobb arányú vereségünket.

Másodikként Vecsés következett: az első félidő kísértetiesen hasonlított az előző  mérkőzéshez, de itt most legalább voltak helyzeteink, melyeket szintén nem sikerült gólokra váltanunk. Két időkérés és 30 perc játék után kezdték azt játszani a fiúk, amit már a kezdés előtt megbeszéltünk „túl későn”! Három góllal alul maradtunk. Sajnos egy mérkőzés nem a kezdő síp megszólalásakor kezdődik és nem elég fizikailag ott lenni, fejben is szükséges!

 • 26
 • febr.

Lízer László

Kicsit álmosan kezdtünk a másik ág csoportgyőztese a Budai Farkasok ellen. Az első perctől kezdve szinte mindig gólelőnyben voltunk. A mérkőzés második felében túl gyorsan szeretünk volna gólokat szerezni ezért rengeteg hibát vétettünk, így izgalmas volt az utolsó másodperc is. A lényeg: nyerünk! A fordulónap utolsó mérkőzését a Főnix ISE csapatával játszottuk. A csapat kipihenve és eléggé győzelemre éhezve lépett pályára. Végig mi irányítottunk „a rendkívül ügyes és jó képességgel bíró beállósukat sikerült kissé kivenni a játékból „így a hibáikat kihasználva gyors ellentámadásokból sokkal eredményesebbek voltunk. Néha már az edzéseken sokat gyakorolt mozdulatok is visszaköszönnek a játékban! Dicséret illeti a csapatot a két győzelemért!!!! Köszönet a sok szurkolónak a biztatásért!

 • 15
 • febr.

Lízer László:

Gödöllőn kezdődtek meg a Kézilabda Gyermekbajnokság felsőházi mérkőzései a Kovács László régióban. Elsőként a másik csoport második helyén végzett Gödöllői KC csapatával kezdtünk, végig mi irányítottunk 2-3 gólon tartottuk magunk mögött az ellenfelet. A végjátékban kissé elfáradtunk, ennek tudható be hogy az utolsó 3 támadásból nem sikerült gólt szereznünk, de megőriztük a vezetést és győztünk!
Gödöllői KC- Szigetszentmiklós KSK 19-20 (10-13)
 TREFF 07 SE elleni mérkőzés első félidejében felvettük az ellenfél lassú körülményes stílusát így pihenőre szoros eredménnyel mentünk. A második játékrészben viszont gyors lerohanásokkal bebiztosítottuk a nyolcgólos végeredményt.
Szigetszentmiklós KSK – TREFF 07 SE 26:18 (11:09)
Gratulálok a csapatnak!

1. oldal / 3

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu