Közgyűlés a vadonatúj sportcsarnokban

Tulajdonképpen először lehet megnézni az új kézilabdacsarnokot a szeptember 29-i SZKSK-közgyűlésen. A közgyűlés napirendjén nem mellesleg sok fontos témában születik döntés: így például a költségvetés-tervezet elfogadás, tisztújítás, a csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása stb.

Az elnökség teljes meghívója alább olvasható:

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör

Kedves Tagok! Kedves Szülők! Kedves Sportolók!

A Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör elnökségének döntése alapján ezúton meghívom Önöket Egyesületünk közgyűlésére.

A közgyűlés helye (a székhelytől eltérően): 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok A közgyűlés ideje: 2020. szeptember 29. 18:00 óra A megismételt közgyűlés helye, ideje: 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok 2020. szeptember 29. 18:30 óra.

A közgyűlés határozatképes, ha a szavazásra jogosultaknak több mint a fele jelen van.

A megismételt közgyűlésre vonatkozó szabályok: Az ismételten összehívott közgyűlés az eredeti napirendbe felvett kérdésekben, a megjelentek számára tekintet nélkül, határozatképes, ha erről a tagokat az eredeti közgyűlésre szóló meghívóban előre tájékoztatták. A határozatképességet a közgyűlésen a döntések előtt az elnök ellenőrzi.

Tervezett napirend:

1. napirendi pont: Levezető elnök, jegyzőkönyv-vezető és –hitelesítők megválasztása
2. napirendi pont: Az Elnök tájékoztatása az elmúlt időszak eseményeiről, az elért eredményekről, a jövőbeli tervekről
3. napirendi pont: 2019. évre vonatkozó pénzügyi és szakmai beszámoló jóváhagyása
4. napirendi pont: Pénzügyi terv, 2020. évi költségvetés-tervezet elfogadása
5. napirendi pont: Elnökségi tisztújítás
6. napirendi pont: Felügyelő Bizottsági tisztújítás
7. napirendi pont: Székhely módosítás
8. napirendi pont: Csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása
9. napirendi pont: Egyebek

A napirendi pontokkal kapcsolatos írásbeli anyagok a 2310 Szigetszentmiklós, Szélső u. 2. szám alatti iratmegőrzési helyen, Kovács István elnöknél tekinthetők meg.

A SZKSK tagjai, vagy szervei által indokolással együtt beterjesztett javaslatokat abban az esetben lehet napirendre tűzni, ha a közgyűlés időpontja előtt legalább 21 nappal írásban benyújtották az elnökséghez. Az e határidő után, vagy a közgyűlésen beterjesztett javaslatok abban az esetben tárgyalhatók, ha a jelenlévők 2/3-os többsége ezzel egyetért.

A tisztségviselőket választó közgyűlés előtt legalább 1 hónappal a SZKSK elnöksége jelölőbizottságot hoz létre. A jelölő bizottságnak a tisztségviselőkre vonatkozó javaslatát ezen bizottság elnöke terjeszti a közgyűlés elé. A jelölőlistát a közgyűlés egyszerű szótöbbséggel kiegészítheti. A jelölő bizottság tagjai: Vas János, Bujtor Csabáné, Semsei Ferenc

A jelen meghívó a www.szksk.hu hivatalos honlapján és a Szigetszentmiklósi-Kézilabda-Sport-Kör hivatalos facebook oldalán is közzétételre kerül.

Kérjük, hogy a közgyűlésen történő megjelenési szándékáról edző kollégáinknál szíveskedjen mielőbb visszajelezni.

Kelt, Szigetszentmiklós, 2020. augusztus 28.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Üdvözlettel:

Kovács István - SZKSK Elnök

 • 10
 • jún.

Szekeres Örs

Új edzőként nagy várakozással és lendülettel indultam neki az elmúlt bajnoki idénynek. Még nem ismertem a játékosaimat, konkrétan az első edzésen találkoztam velük először. Mind korban, mint pedig játéktudásban is nagyon vegyes játékosokból állt a csapat. Viszont ahogy haladtunk előre egyre többen lettünk létszámban. Aminek nagyon örültem. A csapaton belül a játékosok között csökkent a játéktudásbeli különbség. Aztán elkezdődött a Kisiskolás Bajnokság, aminek az első fordulójában két győztes mérkőzéssel kezdtünk. A csapat folyamatos fejlődést mutatott mind egyénileg, mint pedig csapatjáték terén. Egyenletes teljesítménnyel küzdöttük végig az idényt. Indultunk a Ferenczi Kupán is, ahol szerintem várakozáson felül teljesítettünk, mert megszereztük a harmadik helyezést. Részt vettünk a Győrben rendezett Balázs Kupán is. Sajnos nem értünk el jó helyezést, de a kupa közben láttam a folyamatos fejlődést a csapatnál. Játszottunk rossz meccseket, de játszottunk nagyon jókat is, de összegezve elégedett vagyok. A gyerekek nagyon a szívemhez nőttek, ezért sajnálom, hogy csak egy részükkel folytathatom tovább a munkát.

 

 • 11
 • máj.

Szekeres Örs : 

Kisiskolás Bajnokság 2017.05.07.  Utolsó forduló

Elérkezett ez a nap is amikor sajnos utoljára lépünk pályára a megszokott bő keretünkkel. Méltón fejeztük be ezt az idényt és a bajnokságot, mint ahogy elkezdtük.Két győzelemmel!!!

Első mérkőzés: SZKSK II Érd – SZKSK I

A mérkőzést magabiztosan kezdtük, jó játékkal és nagyon kevés technikai hibával hamar vezetést szereztünk és tartottuk is a különbséget. A védekezésünk nagyon jó volt, ami nem feküdt az ellenfél játékosainak. Ezért gyors gólokat tudtunk lőni. Felállt védekezéssel szemben is remekeltünk, sokszor tudatos játékkal és páros kapcsolatokból kialakult összjátékkal tudtunk gólokat lőni. Az egész csapaton láttam a fejlődést, mind csapatjátékban, mind pedig egyéni megoldásokban. Gratulálok a csapatnak!

A végeredmény: 15-22 lett.

Második mérkőzés: SZKSK I – Diósdi DSE

Ez a mérkőzés tipikusan az első mérkőzés ellentéte volt. Nagyon álmosan kezdtük ami rá nyomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Az elején még a rossz játék ellenére is vezetést tudtunk szerezni. A nyitott de rosszul működő védekezésből és az ellenfél technikai hibáiból tudtunk megint gyors gólokat lőni. Felállt fal ellen nagyon nem is kellett támadnunk. Sajnos felvettük az ellenfél gyengébb játékának a ritmusát. A teljes sor csere után sajnos a második sorunk nem nagyon tudott gólokat lőni. Sorra maradtak ki a helyzetek és a csapatjátékunk sem működött. Ezért a félidőre az ellenfél közelebb tudott jutni hozzánk. A második félidőt megint a kezdő felállással kezdtük. Ennek eredményeképpen megint tudtuk növelni a különbséget még az első félidőhöz hasonló játékkal is. Nagyon gyengén lőttük a meccsen a hétmétereseket is. Igaz most olyanok lőtték a büntetőket akik még nem lőttek ebben a bajnokságban. Már nem emlékszem de 5 vagy 6 hetest hagytunk ki. Ennek köszönhetően egy gólosra olvadt az előnyünk a mérkőzés végére.

A végeredmény: 11-10 lett.

Összegezve nagyon örülök a hétvége eredményeinek és az egész bajnokságban nyújtott teljesítménynek. Köszönöm a gyerekeknek az egész éves kitartó munkájukat! Köszönöm a szülőknek a segítséget és a támogatást amit kaptam tőlük! Büszke vagyok minden játékosomra, mert szerintem a tavaly szeptemberi kezdéshez képest sokat fejlődött mindenki.

 • 17
 • ápr.

Szekeres Örs :

Sajnos nem a teljes csapattal indultunk az idei Balázs Kupára, mert három meghatározó játékos nem tudott eljönni. Ezért egy kicsit tartalékos és fiatal csapattal vágtunk neki a tornának. Valakinek ez volt az első hosszabb távolléte otthonról és az első tornája is. A csoport amibe kerültünk első ránézésre erősnek bizonyult az ellenfelek a maguk régiójában eredményük alapján jó szerepelnek, majd ez be is igazolódott.

A torna első napján a SZESE Győrszentivánnal és a Simontornyai KK-val mérkőztünk meg. A Győrszentivántól 8 góllal a Simontornyától 14 góllal kaptunk ki. A második napon a XVI. ker. csapata és a Szombathelyi Egyetem SE. csapata ellen léptünk pályára. Mind a két mérkőzés ismét vereséget hozott számunkra. (19 illetve 11 gólos) A harmadik nap sem hozott meglepetést számunkra, mert a GYFKKA Gárdonyi csapatától is kikaptunk 14:11-re.

A negyedik napon játszottunk a másik csoportból érkezett GYFKKA Toldi csapatával. Végre megtört a jég és magabiztos játékkal sikerült megnyernünk a mérkőzést.

A torna összességében hasznosnak bizonyult. Megmutatta, hogy merre kell haladnunk tovább a fejlődés útján. Az első két nap elvesztett mérkőzéseken a sok technikai hibánkat használták ki az ellenfelek, sajnos nagyon sokszor átrohantak rajtunk. Amikor meg sikerült elérni, hogy felállt fal ellen támadjanak akkor meg a védekezésünk nem állt össze. A mezőny összes csapata mind méretben mind pedig fizikálisan is felettünk álltak. Viszont a támadó játékunkban a kevés lőtt gól ellenére, már láttam pozitív dolgokat, csapatjátékot, páros kapcsolatot, egyéni megoldást, lerohanást. Igazából mérkőzésről mérkőzésre javultunk egy kicsit valamiben. A harmadik napra már egy nagyon szoros mérkőzést vívtunk az ellenféllel, fej-fej mellett haladtunk, csak a végére elfáradtunk és az utolsó percekben kaptunk két gyors gólt. Egy kicsit szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a hiányzó játékosok nélkül a csapat többi tagjának muszáj volt többet magára vállalnia mind támadásban, mind pedig védekezésben, amit szerintem sikeresen teljesítettek. Minden mérkőzésen küzdöttek, próbálkoztak és nem adták fel. Nehéz volt az utolsó meccsünkre felrázni a csapatot, de sikerült. Magabiztos védekezéssel és támadó játékkal sima győzelmet arattunk. Ezzel a győzelemmel sikerült egy kicsit vidámabbá tenni a Balázs Kupa emlékeit.

BÜSZKE VAGYOK A CSAPATOMRA!

 • 16
 • márc.

Szekeres Örs : 

Pilisvörösvár KSK – SZKSK I.

A csoportunk egyik legerősebb csapata ellen kezdtük meg a márciusi fordulónkat. Már a meccs előtt sejtettem, hogy nehéz mérkőzés elé nézünk. A mérkőzést sajnos nem úgy kezdtük, ahogy elvárható lett volna, a sorozatos eladott labdák eredménye az ellenfél malmára hajtotta a vizet. Ráadásul a védekezésünk sem állt össze, nagyon messze voltunk emberfogásnál a másik csapat játékosaitól. Ezért könnyen átjátszható volt a védelmünk. Amikor meg vissza álltunk a zártabb védekezésre akkor meg könnyedén lőtték át a falunkat. Az ellenfél csapatában 3 – 4 játékos sokkal képzettebb és nagyobb darabok voltak, mint mi. Támadásban átrohantak rajtunk, és amikor felálltunk akkor is könnyedén megvertek lábbal. Sajnos támadásban sem mutattuk azt a játékot, amit tudunk. Kimaradtak a nehezen kidolgozott helyzeteink és a kulcsjátékosainknak sem ment úgy a játék, mint szokott. Hamar kialakult a sok gólos különbség, ami nem hogy csökkent volna, hanem folyamatosan nőtt. A Végeredmény 25-11 lett.

SZKSK I. – Százhalombattai VUK SE 

A második mérkőzésünket a hozzánk tudásban és méretben is közelebb álló csapattal vívtuk. A játékosaim sokkal felszabadultabban játszottak, mint az első meccsen. Mintha kicserélték volna őket.Lehet, hogy azért mert ezt a csapatot már ismertük és játszottunk is ellenük korábban. Viszont sokkal kevesebb volt az eladott labda, a kihagyott helyzet és a védekezés is jobban összeállt, mint korábban. A meccs alatt többször láttam jó egyéni teljesítményt és játékosok közötti összjátékot. Aminek nagyon örültem! Látszott a játékunkon a fejlődés a korábbiakhoz képest. Magabiztosan kisebb előnyre tettünk szert, amit a meccs folyamán folyamatosan növeltünk. Az előny lehetővé tette, hogy több játékost kipróbáljak például a büntető lövésnél. Amiket értékesítettünk is. A végeredmény: 23-13 lett.Azt nagyon sajnálom, hogy az első mérkőzésünkön nem azt a játékot nyújtottunk, amit tudunk, mert ha így lett volna, akkor nem alakult volna ki ekkora különbség a két csapat között. Ami reálisabb lett volna. Összességében a mérkőzések napján papírforma született.

 • 16
 • márc.

Szekeres Örs : 

Pilisvörösvár KSK – SZKSK I.

A csoportunk egyik legerősebb csapata ellen kezdtük meg a márciusi fordulónkat. Már a meccs előtt sejtettem, hogy nehéz mérkőzés elé nézünk. A mérkőzést sajnos nem úgy kezdtük, ahogy elvárható lett volna, a sorozatos eladott labdák eredménye az ellenfél malmára hajtotta a vizet. Ráadásul a védekezésünk sem állt össze, nagyon messze voltunk emberfogásnál a másik csapat játékosaitól. Ezért könnyen átjátszható volt a védelmünk. Amikor meg vissza álltunk a zártabb védekezésre akkor meg könnyedén lőtték át a falunkat. Az ellenfél csapatában 3 – 4 játékos sokkal képzettebb és nagyobb darabok voltak, mint mi. Támadásban átrohantak rajtunk, és amikor felálltunk akkor is könnyedén megvertek lábbal. Sajnos támadásban sem mutattuk azt a játékot, amit tudunk. Kimaradtak a nehezen kidolgozott helyzeteink és a kulcsjátékosainknak sem ment úgy a játék, mint szokott. Hamar kialakult a sok gólos különbség, ami nem hogy csökkent volna, hanem folyamatosan nőtt. A Végeredmény 25-11 lett.

SZKSK I. – Százhalombattai VUK SE 

A második mérkőzésünket a hozzánk tudásban és méretben is közelebb álló csapattal vívtuk. A játékosaim sokkal felszabadultabban játszottak, mint az első meccsen. Mintha kicserélték volna őket.Lehet, hogy azért mert ezt a csapatot már ismertük és játszottunk is ellenük korábban. Viszont sokkal kevesebb volt az eladott labda, a kihagyott helyzet és a védekezés is jobban összeállt, mint korábban. A meccs alatt többször láttam jó egyéni teljesítményt és játékosok közötti összjátékot. Aminek nagyon örültem! Látszott a játékunkon a fejlődés a korábbiakhoz képest. Magabiztosan kisebb előnyre tettünk szert, amit a meccs folyamán folyamatosan növeltünk. Az előny lehetővé tette, hogy több játékost kipróbáljak például a büntető lövésnél. Amiket értékesítettünk is. A végeredmény: 23-13 lett.Azt nagyon sajnálom, hogy az első mérkőzésünkön nem azt a játékot nyújtottunk, amit tudunk, mert ha így lett volna, akkor nem alakult volna ki ekkora különbség a két csapat között. Ami reálisabb lett volna. Összességében a mérkőzések napján papírforma született.

 • 13
 • febr.

Szekeres Örs :

SZKSK I. – Dabas-Gyál  23-4

Az első meccsünket a Dabas-Gyál csapata ellen játszottuk. A mérkőzést kicsit álmosan kezdtük, de azután felébredtünk és a nálunk egy kicsit gyengébb játékerőt képviselő ellenfelet szép lassan apró lépésekkel felőröltük. Össze állt a védekezésünk és a támadásban is egyre bátrabban vállalkoztunk. Helyzetek maradtak ki jócskán de ennek ellenére sikerült nyernünk.

SZKSK I. – Farkasvár (Szentendre) 14-24

Már a Ferenczi Kupán is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a Farkasvár csapata az erősebb csapatok közé tartozik. A mérkőzést szerintem úgy kezdtük ahogy kell, aztán egyre több technikai hibát követtünk el támadásban, amiket az ellenfél könyörtelenül ki is használt. Pillanatok alatt 4-5 gólos előnyre tettek szert. Lerohantak minket. Sajnos ekkora már a csapat egy kicsit hitehagyott lett.Próbáltuk összeszedni a támadásunkat és a védekezésünket is, ami egy ideig sikerült, aztán megint jöttek a technikai hibák és a kihagyott helyzetek. Ezért fokozatosan növekedett a különbség a két csapat között. Sajnos nagyarányú vereséget szenvedtünk. (közte 10)

 • 16
 • jan.

Szekeres Örs :

Az első mérkőzésünket „testvér” csapatunk (SZKSK II. Érd) ellen játszottuk. A mérkőzést kicsit álmosan kezdtük. Aztán felébredtünk és a nagy akarásnak köszönhetően a félidő felére 5 gólos előnyre tettünk szert. Később az ellenfelünk is lendületbe került, nálunk meg jött egy kis gólcsend, így a félidő végére 2 gólosra olvadt az különbség. (Félidő: 7 – 5 nekünk) A második félidő elején a védekezésünk szétesett ennek köszönhetően az ellenfél eredményes volt átlövésből és ziccerből egyaránt (állás: 9 – 9). A támadás sem ment úgy ahogy kellett volna, kimaradtak a helyzetek szép számmal. Ennek ellenére fej-fej mellett haladtunk. Ezek után a védekezés megint kezdett összeállni, ennek eredményeként a támadásunk is egyre jobb lett. A félidő utolsó öt percét egy 5-0- s etappal zártuk. (Végeredmény: 16 – 10-re nyertünk!!!!!)

A második meccsünket a Budai Farkasok ellen vívtuk. Nagy küzdéssel és nagyon jó védekezéssel magunk mögött tudtuk tartani az ellenfelet. A támadó játékunk is jó volt, kidolgoztuk a helyzeteket és értékesítettük is őket. Négy gólos előnyre tettünk szert. Ekkor vissza mentünk egy kicsit zártabb védekezésre, ami kicsit nagyobb mozgást eredményezett az ellenfélnek és egy 4-0- s etappal  kiegyenlítettek. (Félidő: 6 – 6) A második félidőt is nagy játékkedvvel, és jó védekezéssel kezdtük. Viszont ahogy haladtunk előre kezdtek kimaradozni a helyzetek. Ekkor még fej-fej mellett haladtunk. Hibák voltak mind a két oldalon, mind a védekezésben, mind pedig a támadásban. A félidő 10. percétől sajnos az ellenfélnek jött ki jobban a lépés. Mi támadásban sorban dobtuk a kapufákat illetve maradtak ki helyzetek rendesen, viszont a farkasok eredményesek voltak és így egy 6 – 1-es időszak végén három gólos vereséget szenvedtünk. (Végeredmény: 15 – 12)

Összegezve: Nagyon elégedett vagyok a csapatom mai teljesítményével, mert mind a két meccsen amikor az ellenfél utolért minket vagy vezettet vagy iksz volt nem törtünk meg, lelkes küzdelemmel és győzni akarással játszottuk végig a mérkőzéseinket. Örülök annak is, hogy egyre több játékosunk sokkal bátrabban mer kapura törni és veszi ki a részét a csapat támadó játékában és a védekezésében egyaránt mint korábban. Egyre több jó egyéni megmozdulást látok, sőt egyre több összjátékot a csapattagok között. Fejlődnünk kell többek között a szélsők játékba hozatalában, beállós játékban, és a kintről történő átlövésekben. Haladunk az úton de még sok gyakorlás vár ránk.

 • 23
 • dec.

Szekeres Örs

1 nap

Nagy várakozással indultunk a csapattal a Ferenczy kupára. Egy pár gyereknek ez volt az első komolyabb megmérettetése. Az első meccsünket a Beszterce Salgótarjánnal vívtuk. A mérkőzés egy kicsit nehézkesen indult, de az első félidő végére magabiztos négy gólos előnyre tettünk szert (félidő 7:3). A második félidőben egyre magabiztosabbak, és bátrabbak lettünk, és sikerült magabiztos győzelemmel kezdenünk a kupát. Végeredmény: 15-6. 

2 nap

Vegyes napot zártunk ma a kupán. Az első mérkőzésünket a XVI. kerület csapatával vívtuk. Nem tudtam mire számíthatok, mert csak annyit tudtam az ellenfélről, hogy erős csapat. A mérkőzést kicsit álmosan kezdtük, és sok helyzetet ki is hagytunk. Viszont a védekezésünk jól összeállt és így nem sikerült az ellenfélnek ellépni tőlünk. Így egy szoros és pörgős mérkőzés kerekedett belőle. Ha jól emlékszem az első félidőt döntetlennel zártuk. A második félidőt már nagy tűzzel kezdtük és végig ott voltunk az ellenfél nyakán. Az utolsó másodpercekben a XVI ker. vezetett egy góllal amikor is a javunkra ítéltek egy büntetőt. Sajnos ezt a büntetőt elhibáztuk, és egy gólos vereséget szenvedtünk. Végeredmény: 12:11.

A második mérkőzésünk az Elektromos csapata ellen volt. Az erőviszonylatokat nézve hasonló erőt képviseltek mint mi. Az elejétől kezdve kezünkben tartottuk a mérkőzést, kevés hibával játszottunk és a védekezésünk is jó volt, így sikerült egy magabiztos győzelmet arattunk. Végeredmény: 13:10.

3 nap

A napot a nagyon képzett Debreceni Sport iskola csapatával kezdtük. A mérkőzés elején meccsben voltunk velük, de egy pár darab technikai hiba miatt az ellenfél meglépett tőlünk. Sajnos a támadásunk szétesett és a védekezésünk sem állt össze. Kipróbáltunk többféle védekezést, de az ellenfélnek mindig volt válasza rá. Támadásban bátortalanok voltunk, az ellenfél védekezése jó volt, ezért nem voltunk eredményesek. Végeredmény: 7:14. A második meccsünket a Gyömrő ellen játszottuk. Nagyon sok múlt ezen a meccsen, mert itt dőlt el, hogy harmadikok leszünk vagy pedig a negyedikek. A csapatot a mérkőzés előtt megpróbáltam mentálisan felkészítenem a nehéz mérkőzésre. A mérkőzés az elejétől kezdve nagyon pörgős és harcos volt. Mind a két csapat tudta, hogy nagy a tét. A védekezésünk nagyon jól össze állt, az ellenfél két jó támadóját is sikerült hatástalanítanunk. A jó védekezésnek hála a támadás is könnyebben ment. Tudtunk indulni, bementek az átlövések és a betörésekből is eredményesek voltunk. Kapus poszton is fantasztikus játékot nyújtottunk. Végeredmény: 12:9.

Hurrááááááááááá 3. hely!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Összegezve:

Nagyon örülök az elért eredménynek és büszke vagyok a csapatomra! Örülök annak is, hogy a nehéz meccseken (XVI ker., Gyömrő) nem törtünk meg a nagy teher alatt, és sikerült tisztesen helytállnunk!

1. oldal / 2

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu