Közgyűlés a vadonatúj sportcsarnokban

Tulajdonképpen először lehet megnézni az új kézilabdacsarnokot a szeptember 29-i SZKSK-közgyűlésen. A közgyűlés napirendjén nem mellesleg sok fontos témában születik döntés: így például a költségvetés-tervezet elfogadás, tisztújítás, a csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása stb.

Az elnökség teljes meghívója alább olvasható:

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör

Kedves Tagok! Kedves Szülők! Kedves Sportolók!

A Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör elnökségének döntése alapján ezúton meghívom Önöket Egyesületünk közgyűlésére.

A közgyűlés helye (a székhelytől eltérően): 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok A közgyűlés ideje: 2020. szeptember 29. 18:00 óra A megismételt közgyűlés helye, ideje: 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok 2020. szeptember 29. 18:30 óra.

A közgyűlés határozatképes, ha a szavazásra jogosultaknak több mint a fele jelen van.

A megismételt közgyűlésre vonatkozó szabályok: Az ismételten összehívott közgyűlés az eredeti napirendbe felvett kérdésekben, a megjelentek számára tekintet nélkül, határozatképes, ha erről a tagokat az eredeti közgyűlésre szóló meghívóban előre tájékoztatták. A határozatképességet a közgyűlésen a döntések előtt az elnök ellenőrzi.

Tervezett napirend:

1. napirendi pont: Levezető elnök, jegyzőkönyv-vezető és –hitelesítők megválasztása
2. napirendi pont: Az Elnök tájékoztatása az elmúlt időszak eseményeiről, az elért eredményekről, a jövőbeli tervekről
3. napirendi pont: 2019. évre vonatkozó pénzügyi és szakmai beszámoló jóváhagyása
4. napirendi pont: Pénzügyi terv, 2020. évi költségvetés-tervezet elfogadása
5. napirendi pont: Elnökségi tisztújítás
6. napirendi pont: Felügyelő Bizottsági tisztújítás
7. napirendi pont: Székhely módosítás
8. napirendi pont: Csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása
9. napirendi pont: Egyebek

A napirendi pontokkal kapcsolatos írásbeli anyagok a 2310 Szigetszentmiklós, Szélső u. 2. szám alatti iratmegőrzési helyen, Kovács István elnöknél tekinthetők meg.

A SZKSK tagjai, vagy szervei által indokolással együtt beterjesztett javaslatokat abban az esetben lehet napirendre tűzni, ha a közgyűlés időpontja előtt legalább 21 nappal írásban benyújtották az elnökséghez. Az e határidő után, vagy a közgyűlésen beterjesztett javaslatok abban az esetben tárgyalhatók, ha a jelenlévők 2/3-os többsége ezzel egyetért.

A tisztségviselőket választó közgyűlés előtt legalább 1 hónappal a SZKSK elnöksége jelölőbizottságot hoz létre. A jelölő bizottságnak a tisztségviselőkre vonatkozó javaslatát ezen bizottság elnöke terjeszti a közgyűlés elé. A jelölőlistát a közgyűlés egyszerű szótöbbséggel kiegészítheti. A jelölő bizottság tagjai: Vas János, Bujtor Csabáné, Semsei Ferenc

A jelen meghívó a www.szksk.hu hivatalos honlapján és a Szigetszentmiklósi-Kézilabda-Sport-Kör hivatalos facebook oldalán is közzétételre kerül.

Kérjük, hogy a közgyűlésen történő megjelenési szándékáról edző kollégáinknál szíveskedjen mielőbb visszajelezni.

Kelt, Szigetszentmiklós, 2020. augusztus 28.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Üdvözlettel:

Kovács István - SZKSK Elnök

 • 10
 • jún.

Kellner Máté : 

Az idei évben a 2008-as és 2009-e születésű gyerekekkel dolgoztunk, de rajtuk kívül 1-1 2010-es és 2011-es fiú is részt vett a foglalkozásokon. Eseménydús évünk volt, hiszen már szeptember végén játszottunk a Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános iskolában a 2-es, és az 1-es iskola csapataival edzőmérkőzéseket. Ősz végén a Kardos István Általános Iskolában, majd decemberben szerveztünk egymás között Mikulás Kupát. Még 2016 végén részt vettek a gyerekek az 1. jelentősebb tornán, a Ferenczy Kupán, ahol IV. helyezést értünk el. Véleményem szerint ez volt az 1. mérföldkő, a csapattá válás folyamatában. 2017-ben az U8- as fiú korosztályban mérettettük meg magunkat. Nehezen indult a játék, hiszen a Gyömrő csapatával kezdtünk, aki ellen a helyzetkihasználásunk gyengébben sikerült, így rögtön egy vesztes meccsel kezdtünk. A csapat egységében bizonytalanságot éreztem mind a gyerekeknél, mind a szülői oldalról. Elmondtam, hogy habár nem játszottunk jól, de egy kiváló csapattal szemben maradtunk alul. A következő 6 mérkőzést zsinórban megnyertük. Az utolsó forduló egy „vizsgahelyzet” volt a gyerekek számára, hiszen véleményem szerint a bajnokság legerősebb csapatával, a Szentendrével, valamint egy másik kiváló csapattal, a Pilisvörösvárral játszottunk. A gyerekek várakozáson felül teljesítettek, ugyanakkor látni kell,hogy a gyorsaságra, helyzetkihasználásra, védekezésre továbbra is hangsúlyt kell fektetni az edzéseken. Az idei évben az edzéslehetőségeink is javultak, hiszen már nagyteremben is edzhettünk, illetve ezen kívül megmaradt 2 kistermes edzésidőpontunk. Az idei és az elmúlt 2 év munkájára volt szükség ahhoz, hogy csapattá kovácsolódjunk és a korosztályban jelentősebb játékerőt képviseljünk. Több játékosunknak szüksége van még felzárkóztatásra, de ehhez sok gyakorlás, megfelelő edzés- és mérkőzésszámra van szükség. A 2008- s korosztály magasra tette a mércét, remélem, hogy a következő években az ő teljesítményük motiválja majd a fiatalabbakat.

 • 16
 • máj.
Kellner Máté :
 
Vasárnap reggel, az utolsó fordulóba Szentendrére utaztunk a gyerekekkel. Egy hétvégi sérülés miatt 7 fő helyett 6-tal játszottunk. Első mérkőzésen a hazai csapat fogadott minket, akikkel szemben komoly ellenállásra számítottunk. Első játékrészben mindenki játszott, elsősorban a széleken kaptunk több gólt. Akik idén kezdték a kézilabdát, ők sajnos most kevesebbet játszottak, mert nem volt elvárás, hogy ezen a magas szinten kézilabdázzanak. A jelen lévők közül kiállított csapatunk tartotta magát a 2. félidőben, sőt jobban is játszottunk. 1 góllal többet is lőttünk az utolsó játékrészben. Jobb helyzetkihasználással akár egy döntetlen körüli eredményt is hozhattunk volna. így 3 gól lett közte 14-17-es végeredménnyel. Küzdeni tudásból a csapat az 1. mérkőzésen példásan vizsgázott. Meglepetést okoztak a gyerekek, hiszen, ha teljes csapattal tudunk játszani, akár nyerési esélyeink is lehettek volna.

A következő mérkőzésen a Pilisvörösvár csapatával játszottunk. Ez a mérkőzés is a küzdelmekről szólt. Egy pilisvörösvári játékos okozta a legnagyobb fejfájást számunkra, ezért egy nyitottabb védekezéssel a kapusteljesítményre sem panaszkodhattunk (talán egy esetet kivéve). Az első félidőben mindenki hozzátette azt a játékot, amit elvárhatunk tőle. Támadásban is veszélyesebbek voltak a legfiatalabbak, akiktől egy gólt is láthattunk betörésből. Több büntetőt és 2 perces kiállítást is kiharcoltunk. Folyamatos labdajáratásokkal, rátörésekkel sok gólhelyzetet alakítottunk ki. A végjáték kissé szorosra sikerült, de kijött a 2 csapat közötti különbség és 14-11-el, felemelt fejjel, igazi csapatmunkával mehettünk haza. Köszönöm minden játékosnak, szülőnek az egész éves munkát!

 • 01
 • máj.

Kellner Máté :

Csömörre utaztunk az utolsó előtti fordulóban. Az 1. mérkőzésen a házigazda Csömör csapatával kezdtünk. A gyerekek védekezésben és támadásban is jó teljesítményt nyújtottak. Voltak pontatlan támadásbefejezéseink, amin még javítanunk kell.  15:3-as győzelemmel mehettünk pihenni.

A 2. mérkőzésen a Bíró szivacskézilabda csapatával játszottunk. Az 1. félidő jelentős részében a támadásainkat leginkább a széleken tudtuk értékesíteni, aminek azért örültem, mert rendszerint középről fejezünk be. Többször vezettünk (4:2, 6:4). Támadásainknál a félidő végén érthetetlen okokból távoli lövésekkel kísérleteztünk, kevés sikerrel. A kapusteljesítményünk az első meccshez képest jelentősen csökkent, így 7:7-es állással fejeztük be a félidőt. Hiányoltam az 1. és 2. félidőben is védőfal előtti gyorsabb labdaátadásokat, védekezésben az ütközéseket, inkább egyénileg próbáltunk mindent befejezni. Dicséri a csapatot az, hogy a mérkőzés vége felé többször helyzetbe hoztuk a széleket, amiből lehettünk volna eredményesebbek, de a mérkőzés nagy részében mi vezettünk. 1 gólos előny és döntetlen körüli eredmények jellemezték a 2. félidőt, az ellenfél a vezetést nem tudta átvenni. Ezt mindenképpen a védekezésünknek köszönhetjük, hiszen sikerült a támadókat a kapunktól távolabb tartani. Érdekes volt az, hogy voltak véleményem szerint mindkét oldalon bírói tévedések, a mérkőzés végkimenetélét azonban ez nem befolyásolta. Benne van a játékban. Egy vitatható időn túli hétméterest kapott az utolsó másodpercben a másik csapat. De a sportban egy mérkőzés sok kis apró mozzanaton is múlik. 2 hétméterest kapott a Bíró csapata az egész mérkőzésen, az elsőt is majdnem megfogta a kapusunk ami a lábak közé ment. Erre figyelmeztettem is a kapusomat, hogy a lábnál várja a következő lövést. Ez így is lett, aki megfogta a labdát. Érdekes és fordulatos mérkőzésen a gyenge kapusteljesítmény ellenére a kapusunk segítette a csapatot, így 14:13-as, rendkívül szoros játékban szereztünk ismét 2 pontot. Fontos, hogy sok hasonló mérkőzést játszunk, hiszen a mérkőzésekből nagyon sokat tudunk tanulni és fejlődni. Erre az edzéseken sokszor nincs lehetőségünk, így a mai napot is nagyon hasznosnak találtam.

 • 20
 • márc.

Kellner Máté

Ezen a hétvégén a Dabas, valamint a Dabas-Gyál csapatával szemben néztük meg, hol is tartunk a kézilabdában. Magabiztosan hoztuk a mérkőzéseket, amihez kellett a 2008-as gyerekeink 1. félidei játéka. Most először mertem a 2. félidőkben a 2009-eseket pályán hagyni, akik ezt gólokkal is meghálálták. Látható már, hogy ők is sokat fejlődtek. A kitartó munkához, lelkesedéshez, amit az edzésen végeznek, gratulálni tudok! Számomra még zavaró az, hogy ha fölényben is játszunk, nem koncentrálunk kellőképpen, és olyan technikai hibákat is csinálunk, aminek már nem kéne előfordulni. A felszabadult játéknak ez volt a negatívuma, a dekoncentráltságunk azonban eltűnt, amely még az 1. fordulót a bajnokságban jellemezte. Remélem, hogy a technikai hibák számát tovább tudjuk csökkenteni, az idén kezdő gyerekek fejlődése pedig folyamatos lesz, és a mai naphoz hasonlóan többet játszanak majd.

 • 19
 • febr.

Kellner Máté :

Vasárnap reggel Dömsödre mentünk, ahol betegségek miatt alacsony létszámmal,öten jelentünk meg. A József Attila szivacskézilabda csapata ellen kezdtünk. Jól védekeztünk, ugyanakkor a helyzeteink egy részét tudtuk kihasználni, így 4-1-gyel fordultunk. A 2. félidőben véleményem szerint a küzdelem dominált, és több gólt lőtt mindkét csapat. A helyezkedéssel voltak problémáink védekezésben és támadásban, a csapategységünk azonban magas szinten működött, így majdnem mindenki gólt is lőtt az 1. mérkőzésen. 6 gólos győzelem ellenére szoros játékot láthattunk, amelyből kiemelném azt, hogy mindenki igyekezett kihozni magából a tőle elvárható legjobb teljesítményt.

A 2. mérkőzést a Ráckevével játszottuk le. Lendületesen és gyorsan kezdtünk, a technikai hibákat csökkenteni tudtuk. Kevés kapott góllal 10-2 lett az 1. félidei eredmény. A támadó játékunkat emelném ki elsősorban a 2. félidőben, amely a védekezésnél jobban működött. Mindenki játéklehetőséget kapott, így aki az eddigi mérkőzéseken keveset lépett pályára, ők is többet játszhattak, aminek külön örültem. Az utolsó félidő 7:7-tel fejeződött be, ugyanakkor jó volt látni, hogy felszabadultan tudtunk játszani. A gyerekekkel elégedett voltam, remélem ez a nap az önbizalmukat is a helyére teszi, és alázattal dolgoznak tovább az elkövetkezendő edzéseken.

 • 18
 • dec.

Kellner Máté : 

A Ferenczy kupa szombati napján a két első játékért a gyerekek minden elismerést megérdemelnek. 2 küzdelmes játékot vívtunk az angyalföldi és a csepeli csapattal. A 2. mérkőzés 2. félidejében a fáradtság, a koncentrációhiány már jelentkezett. Ez megmutatkozott a sok technikai hibában és a helyzetkihasználásnál is. Az 1-2. játékot 6-6 gólos győzelemmel zártuk. 3. mérkőzés előtt komoly lelki küzdelmet folytattunk, mert a csapatkapitányunk nagy terhelést kapott, a szemére pedig egy nagyobb ütést mértek, így nem szeretett volna az utolsó játékrészben szerepelni. 1. 5 percben nem volt teljes a csapat, utána tudtam csak a kezdősoromat pályára küldeni. Ez a jelenség megpecsételte a játék kimenetelét egy nagyobb arányú vereséggel, ami véleményem szerint nem tükrözi a 2 csapat közötti tudásbeli különbséget. Az öltözőben megbeszéltük, hogy mi ilyenkor a helyes viselkedés, hogyan kell minden percben csapatként viselkedni. Összességében elégedett vagyok, az új helyzeteket a csapatnak meg kell tanulnia kezelni, amelyre a kupák is remek lehetőséget adnak. Holnap kiderül, hogy az I. vagy a III. helyért játszhatunk e .

A szombati biztató játékok után a korosztály legjobbjaival kellett felvenni a versenyt. Rögtön az 1. mérkőzésen a torna győztesével kezdtünk. A Csanádi gyors és jól képzett játékosaival egy játékosunk tudta a szintet tartani. Úgy gondolom ilyen mérkőzéseket csak 3 hasonló képességű játékos tudja felvenni. A tegnapi nap működő játékunk ezen a szinten már nem volt elégséges. Kiemelném azonban azt, hogy a védekezésünk a 2. félidőben feljavult, kapuban azonban a gyors és erős lövésekkel nem tudtunk mit kezdeni. A XVI. kerület csapatával szemben szerintem lehetett volna esélyünk, a helyzetkihasználásunk, a fizikai és szellemi fáradtság azonban megpecsételte a sorsunkat. Kis csapatunknak még meg kell tanulni azt, hogy néhány gólos hátrány még nem jelent világvégét, mérkőzést pedig meg lehet fordítani. Azt gondolom, hogy a legjobbaknak is fejfájást tudtunk okozni, komolyan kellett bennünket venni. A torna teljesítményéért gratulálok a csapatnak, ami a IV. helyezéshez volt elég.

 • 25
 • júl.

A 2007-2008-as korosztállyal tavaly kezdtük el tanulni a kézilabdát, idén pedig hozzájuk csatlakoztak a 2009-esek is.

Heti 2 edzéssel kistermes edzésekre jártak a gyerekek, februártól pedig ketten már 3 edzést is vállaltak.

Ők voltak azok, akik az U10-esek edzéseit heti 1 alkalommal látogatták. Február végétől kisiskolás bajnokságban is részt vettünk.

Nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjthettünk. Örömmel láthattuk, hogy 2007-től 2009-ig vannak tehetségeink, ami szorgalommal is párosul. Mindenki sokat fejlődött önmagához képest.

Az edzés- és játéklehetőségeinket véleményem szerint kihasználtuk, a 2015/16-os szezon sikereiért és részsikereiért becsületesen megdolgoztunk.

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu