• 12
 • máj.
Kellner Máté  : Az utolsó fordulót az U10-es korosztályban Dunaharasztiban játszottuk a Ráckeve és a Százhalombatta csapatával. Az 1. mérkőzés kiegyenlített volt, ahol az 1. félidőben a gyengébb védekezés és több átgondolatlan befejezés, valamint a sorcsere következtében ellenfelünk jobban játszott. A 2. félidei felállásunk egy összeszokott, régebb óta együtt játszó sorból állt fel. A védekezésnél már pozitív volt, hogy kevesebb átlövésgólt kaptunk és többet mozogtunk a falban is. Támadásban tudtunk gyorsabb ellentámadásokból gólokat szerezni. Keveset járattuk még körbe a labdát, hiányoltam az intenzív rátöréseket a játékosaimtól. Többet használtuk a tanult cseleket, amivel elégedettebb voltam.
A 2. játék egyoldalú volt a javunkra, így mindenki sokat játszhatott. Azok, akik az idei évben kezdték a kézilabdát, lehetőséget kaptak a gyakorlásra, amellyel az U9-es korosztályban már több sikerélményt szerezhetnek.
Összességében elégedett voltam, remélem viszont, hogy néhány játékosunk nagyobb alázattal és más hozzáállással folytatja majd a következő bajnoki évet.
A csapat tagjait a következő gyerekek alkották: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Forgács Benedek, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Ruszkai Dominik, Sramek Zalán.
 
 • 15
 • ápr.
Kellner Máté : Az U8-as korosztály utolsó előtti fordulóját Gödöllőn játszottuk. 7 játékosunkból 5-en tudtak jelen lenni, 2-en elutaztak így a játékot most nem tudták vállalni.
Kerepesi és budaörsi csapattal küzdhettek meg a gyerekek, ahol az 1. mérkőzésen fizikálisan jobb, míg a 2. mérkőzésen a korosztályunk technikailag egyik legképzettebb csapatával találkozhattunk. A kerepesi csapattal szemben inkább a technikai fölényünk érvényesült, mert védekezésbe a magasabb játékosokat csak a kapuelőtér vonalától távolabb tudtuk megtartani. A gyerekek jól észrevették mindig egymást támadásban és gyorsan is tudtuk azokat befejezni. A befejezéssel itt-ott akadtak gondok, de végig csapatként tudtunk játszani.
A 2. mérkőzésen az 1. félidőben a jól cselező budaörsi gyerekek meglepték a mieinket annak ellenére, hogy erről mérkőzés előtt beszélgettünk. Sajnos sok gyors gólt kaptunk felállt védekezéssel együtt is. Mi is tudtunk szép támadásokat vezetni, de ez sokkal kevesebb volt, mint az eddigiek.
A 2. mérkőzésen lépnünk kellett és a középső játékosukat szorosan fogtuk, amire ellenfelünk már nem tudott válaszolni. Külön megdicsérem a kapusunkat, mert sokat tudott segíteni a védelemnek. A támadójátékunk is ezzel együtt feljavult és a játékrész egyes szakaszaiban egyoldalúvá vált a számunkra a játék. Nagyon szoros játékban, de összességeben ellenfelünknél jobbak voltunk. Azért dicsérem meg nagyon a gyerekeket, mert egy vesztesnek tűnő mérkőzést fordítottunk meg, és a sok pofonon, amit támadásban kaptunk, túltettük magunkat! Gratulálok!
Csapat tagjai voltak: Bárdos Balázs, Gavaldi Gergő, Pethő Gábor, Pintér László István, Tóth Bence
 • 01
 • ápr.
Kellner Máté : Március 31-én Dömsödön játszották az U8-as gyerekek a 2. fordulót. Ismét egy ceglédi csapattal játszottunk az 1. mérkőzésen, majd a másodikat egy százhalombattai csapattal.
Hasonlóan jó teljesítményt nyújtottak a gyerekek az előző fordulóhoz hasonlóan. Már kezdték egymást a pályán megtalálni a gyerekek és több átadásból fejeztük be támadásainkat. A támadás befejezésén, illetve védekezésben az oldalirányú mozgásainkon még van mit csiszolni. Ezen túl jól végrehajtották a gyerekek azt, amit megbeszéltünk.
A csapat tagjai voltak: Bárdos Balázs, Gavaldi Gergő, Gergely Barna, Mucska Bálint, Pethő Gábor, Pintér László, Tóth Bence.
 • 25
 • márc.

Kovács István : Bár helyettesként (Máté bácsi dolgozott) láttam al a feladatot a hétvégén, de a srácokkal igyekeztünk megtalálni a közös hangot, amely remélem sikerült is....

Az első mérkőzésen a Dabas csapatával játszottunk egy kiélezett, durvaságtól sem mentes mérkőzést, amin az érzelmek elvitték a koncentrációt és nem a játékkal foglalkoztak a fiúk :(

Ezt és a sport sajátosságait a két mérkőzés közötti pihenő alatt megbeszéltük, és remélem tanultunk belőle a jövőre nézve is....

A második mérkőzésen a csapat megmutatta igazi tudását a Budaörs ellen, ahol szép, néhol tetszetős játékkal tette túl magát a traumán.

Összességében nagyon jó és hasznos napot töltöttünk együtt, amit köszönök :)

Máté bácsi szavaival élve.... 92%

A csapat tagjai: Bukta, Esztocsák, Forgács, Füle, Kővári, Mihály, Nagy, Pántya, Sramek , edző: Kovács István

 • 04
 • márc.
Kellner Máté : Március 2-án Alsónémedin kezdtük el az U8-as bajnokságot. 7 kisgyereket neveztünk, ebből mindenki jelen volt. Közülük 2-en délelőtt U9-es mérkőzéseken is részt vettek, de példamutató módon itt is jelen voltak. Az 1. mérkőzést a ceglédi-, majd a 2. mérkőzésen egy szentendrei csapattal játszottuk.
Mindkét mérkőzés véleményem szerint ebben a korosztályban magas színvonalúan zajlott le. Több technikai hibát vétettünk mindkét mérkőzés 1. félidejében, ezért szorossá tettük a játékrészt. A 2. félidő elején 3 olyan játékos játszott, akik technikailag már előrébb járnak, de e mellett kapust is cseréltünk, így ellenfeleink támadásban már kevésbé voltak hatékonyak. 2. félidőben is mindenki játszott, ami mindenképpen segíti a gyerekek fejlődését. Még sok hasonló mérkőzést kell játszanunk, hogy mindenki önbizalma növekedjen. A mai nap ebben sokat segített, az ehhez hasonló hozzáállás pedig segítheti a csapat és az egyéni fejlődést egyaránt.
A csapat tagjai voltak: Bárdos Balázs, Gavaldi Gergő, Gergely Barna, Mucska Bálint, Pethő Gábor, Pintér László, Tóth Bence.
 • 25
 • febr.
Kellner Máté : Február 24-én Zsámbékon játszottuk ebben az évben az 1. fordulót. Már többen voltunk mint a legutóbbi fordulón, remélem a következőn mindenki jelen lehet már. Így 9-en játékosunk szerepelhetett.
A mérkőzéseket a Dunavarsány és a Pilisvörösvár csapataival játszottuk le. Óriási tudásbeli különbséget tapasztaltam. Míg az 1. fordulón összesen 1 gólt kaptunk és támadásban is nagyon egyoldalú volt a játék a számunkra, addig a 2. mérkőzésen mindent mozgósítanunk kellett, hogy jó mérkőzést játszhassunk egy nagyon jó csapat ellen. A védekezésben kaptak sok feladatot a gyerekek a mérkőzés előtt, míg támadásban az emberfogás elleni sok mozgásos támadójátékra hívtam fel a figyelmüket. Fegyelmezetlenül védekeztünk legtöbbször, mert nagyon nyitottak voltunk egy gyors csapat ellen. Ellenfelünknél egy jól képzett bal kezes játékos volt leginkább veszélyes a kapunkra, a többieket aránylag jól semlegesítettük. Amikor csapatként védekeztünk, nem volt ellenszere ellenfelünknek, amikor egy-egy elleni szituációra került sor, akkor a lábmunkánk már kevésnek bizonyult. Voltak jó szakaszai a mérkőzésnek, amikor csapatként viselkedtünk! 2. ellenfelünk jobb volt, de jó hangulatú, küzdelmes mérkőzést játszottunk.
A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Forgács Benedek, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Pántya István, Ruszkai Dominik, Sramek Zalán.
 • 26
 • jan.
Kellner Máté : Január 26-án délelőtt az U10-eseknek és U8-asoknak szerveztünk edzőmérkőzéseket a Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskolában. A Ráckeve egyesülete fogadta el a meghívást, így mindkét korosztályban 2-2 mérkőzést tudtunk játszani. A kisebbek az 1. mérkőzés 1. félidejében még kevésbé játszottak bátran, de utána nagyon sok jó megoldást láttam védekezésben és támadásban is. 7-en voltunk ebben a korosztályban, mindenki kapott játéklehetőséget és mindenki tudott gólt is lőni a mezőnyjátékosok közül. Mezőnyjátékba ígéretesnek látom több gyerekünk hozzáállását és fejlődését.
A nagyobbaknál egy jól felkészült csapat ellen játszottunk. Az 1. játék jobban, a 2. már kevésbé sikerült jól. Utóbbinál a fáradtság, kissé talán az önfejűség játszott szerepet. Voltak szép megoldások akkor, amikor higgadtan és tudatosan játszottuk, amit eddig tanultunk. Az egyéni játék itt már egyre kevésbé érvényesül, ezért akkor játszottunk jól, ha csapatként tettük a dolgunkat. Küzdelmes mérkőzéseket játszottunk, szerintem csak hasznára vált a 2009-2010-es korosztálynak is ez a szombat délelőtti program. Köszönöm a szurkolást, a segítséget a szülőknek a mai napért!
A csapat tagjai voltak U10-ben és U8-ban: Bárdos Balázs, Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Forgács Benedek, Füle Balázs, Gavaldi Gergő, Gergely Barna, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Mucska Bálint, Nagy Kristóf, Nagy Márton Géza, Pethő Gábor, Pintér László, Ruszkai Dominik, Sramek Zalán, Tóth Bence.
 • 18
 • dec.
Kellner Máté: Az utolsó U10 fordulót Ráckevén játszottuk. Tartalékosan játszottunk, hiszen az eddig megszokott 9-10 fő helyett 7-en tudtunk elmenni.
A Bíró szivacskézilabdásokkal, illetve a Százhalombatta csapatával játszottunk. Az 1. mérkőzés küzdelmesre sikeredett, mindkét csapat nagyon jól védekezett. A helyzetkihasználással voltam legkevésbé elégedett, hiszen több ziccer és 3 büntető is kimaradt, 1-et tudtunk értékesíteni. Dicsérendő, hogy az edzéseken nem régen tanult beállós mozgásokat ügyesen játszottuk, kiemelném Pántya István teljesítményét.
A 2. mérkőzés közvetlenül az 1. után következett. A két csapat között nagy különbség volt a mieink javára, viszont még hiányolom a türelmesebb támadásokat, mert sokszor hamar fejezzük azokat be és még mindig sok néhány játékosunknál az egyéni játék. A teljesítményért dicséretet érdemelnek a gyerekek, reméljük februártól már ismét nagyobb létszámban leszünk.
A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Finta Milán, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Nagy Márton Géza, Pántya István, Ruszkai Dominik.
1. oldal / 2

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu