Felfüggesztette versenyeit az MKSZ, elmaradnak a csoportos edzések!

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2020. március 14-én 0:00 órai hatállyal a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette.

A fenti intézkedés hatálya a sportesemények megrendezése mellett a szervezett edzésekre, keretedzésekre, edzőtáborokra, sportági összetartásokra, valamint egyéb programokra is kiterjed, azt minden esetben érvényesíteni kötelező!

Ennek hatására minden korosztályban elmaradnak a közös beltéri és szabadtéri edzések is, de az edzők a csoportok felületén hamarosan közzéteszik az egyéni edzésterveket, mellyel fenntartható és képezhető a játékos.

Reméljük, hogy a bajnokságok hamarosan újraindulnak, így nekünk készen kell állnunk a folytatásra!

Kérek mindenkit, hogy a mindennapokban is legyen kellően körültekintő és tartsa be a higiéniai és megelőzési szabályokat, megelőzve a vírus terjedését!

Amint bármilyen egyéb rendelkezés lépne életbe, arról értesítjük az Egyesület tagjait!

Szigetszentmiklósi KSK
Vezetősége

 • 10
 • jún.
Kellner Máté : Június 8-án és 9-én az U8-as korú gyerekekkel 3-3 mérkőzést játszottunk Kalocsán. A torna célja az volt, hogy a csapategységet már a jövő évre is építgessük, illetve a gyerekek részt vehessenek életük első tornáján.
A tornán az 1-5. mérkőzésen (Kalocsa lány és fiú, Tolna lány, Kecel fiú, Kecskemét lány) jelentős tudásbeli különbség látszódott ellenfeleink és közöttünk a saját játékosaink javára. A mérkőzések előnyénél a játéklehetőséget láttam, illetve azt, hogy néhány játékosunknak megnőtt az önbizalma. Szerencsére van 3 kimagasló játékosunk, akik mellett több jó teljesítményt is láttam már. Örülök annak, hogy mindenkinek a fejlődése jól nyomon követhető.
Az utolsó mérkőzésen a Kecskemétnek egy fiú csapatával játszottunk. Úgy gondolom nagyon jót tett a csapatnak ez a mérkőzés, mert a gólokat és a kivédekezett támadásokat nem adták nekünk könnyen. Mindenért meg kellett küzdeni. Az akadályt itt is jól vették a gyerekek. Gratulálok! Úgy gondolom jó csapatot és jó közösséget egyszerre láthatjuk bennük!
A csapat tagjai voltak: Bárdos Balázs, Gavaldi Gergő, Gergely Barna, Mucska Bálint, Pethő Gábor, Pintér László, Tóth Bence.
 
 
 
 
Mellékletek terület
 
 
 
 • 02
 • jún.
Kellner Máté : Az utolsó fordulót az U8-as gyerekekkel ismét Dunaharasztiba játszottuk. Gyömrői és az előző fordulóhoz hasonlóan a budaörsi csapattal játszottunk.
Mindkét mérkőzés elején hiányzott a koncentráció, elsősorban védekezésnél. Utána viszont precízen, pontosan játszottunk. 
Szerintem 2 jó csapattal játszottunk, ahol a 2. mérkőzésen különösen jól képzett képzett és jó fizikai adottságú gyerekekkel kerültünk szembe. A mérkőzés hangulata is már kissé az idősebb korosztály szorosabb mérkőzéseire emlékeztetett. Akik idén kezdték, nekik is volt sikerélményük és egyre több, már a sportágra emlékeztető játékelemek alkalmazását látom náluk. Voltak kisebb hibák ugyan a játékunkban, ezeket azonban odafigyeléssel ki lehet javítani.
Örülök, hogy az egy év alatt csapattá értek össze a gyerekek! Gratulálok!
Csapat tagjai: Bárdos Balázs, Gavaldi Gergő, Gergely Barna, Mucska Bálint, Pethő Gábor, Pintér László, Tóth Bence.
 
 • 12
 • máj.
Kellner Máté  : Az utolsó fordulót az U10-es korosztályban Dunaharasztiban játszottuk a Ráckeve és a Százhalombatta csapatával. Az 1. mérkőzés kiegyenlített volt, ahol az 1. félidőben a gyengébb védekezés és több átgondolatlan befejezés, valamint a sorcsere következtében ellenfelünk jobban játszott. A 2. félidei felállásunk egy összeszokott, régebb óta együtt játszó sorból állt fel. A védekezésnél már pozitív volt, hogy kevesebb átlövésgólt kaptunk és többet mozogtunk a falban is. Támadásban tudtunk gyorsabb ellentámadásokból gólokat szerezni. Keveset járattuk még körbe a labdát, hiányoltam az intenzív rátöréseket a játékosaimtól. Többet használtuk a tanult cseleket, amivel elégedettebb voltam.
A 2. játék egyoldalú volt a javunkra, így mindenki sokat játszhatott. Azok, akik az idei évben kezdték a kézilabdát, lehetőséget kaptak a gyakorlásra, amellyel az U9-es korosztályban már több sikerélményt szerezhetnek.
Összességében elégedett voltam, remélem viszont, hogy néhány játékosunk nagyobb alázattal és más hozzáállással folytatja majd a következő bajnoki évet.
A csapat tagjait a következő gyerekek alkották: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Forgács Benedek, Füle Balázs, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Ruszkai Dominik, Sramek Zalán.
 
 • 15
 • ápr.
Kellner Máté : Az U8-as korosztály utolsó előtti fordulóját Gödöllőn játszottuk. 7 játékosunkból 5-en tudtak jelen lenni, 2-en elutaztak így a játékot most nem tudták vállalni.
Kerepesi és budaörsi csapattal küzdhettek meg a gyerekek, ahol az 1. mérkőzésen fizikálisan jobb, míg a 2. mérkőzésen a korosztályunk technikailag egyik legképzettebb csapatával találkozhattunk. A kerepesi csapattal szemben inkább a technikai fölényünk érvényesült, mert védekezésbe a magasabb játékosokat csak a kapuelőtér vonalától távolabb tudtuk megtartani. A gyerekek jól észrevették mindig egymást támadásban és gyorsan is tudtuk azokat befejezni. A befejezéssel itt-ott akadtak gondok, de végig csapatként tudtunk játszani.
A 2. mérkőzésen az 1. félidőben a jól cselező budaörsi gyerekek meglepték a mieinket annak ellenére, hogy erről mérkőzés előtt beszélgettünk. Sajnos sok gyors gólt kaptunk felállt védekezéssel együtt is. Mi is tudtunk szép támadásokat vezetni, de ez sokkal kevesebb volt, mint az eddigiek.
A 2. mérkőzésen lépnünk kellett és a középső játékosukat szorosan fogtuk, amire ellenfelünk már nem tudott válaszolni. Külön megdicsérem a kapusunkat, mert sokat tudott segíteni a védelemnek. A támadójátékunk is ezzel együtt feljavult és a játékrész egyes szakaszaiban egyoldalúvá vált a számunkra a játék. Nagyon szoros játékban, de összességeben ellenfelünknél jobbak voltunk. Azért dicsérem meg nagyon a gyerekeket, mert egy vesztesnek tűnő mérkőzést fordítottunk meg, és a sok pofonon, amit támadásban kaptunk, túltettük magunkat! Gratulálok!
Csapat tagjai voltak: Bárdos Balázs, Gavaldi Gergő, Pethő Gábor, Pintér László István, Tóth Bence
 • 01
 • ápr.
Kellner Máté : Március 31-én Dömsödön játszották az U8-as gyerekek a 2. fordulót. Ismét egy ceglédi csapattal játszottunk az 1. mérkőzésen, majd a másodikat egy százhalombattai csapattal.
Hasonlóan jó teljesítményt nyújtottak a gyerekek az előző fordulóhoz hasonlóan. Már kezdték egymást a pályán megtalálni a gyerekek és több átadásból fejeztük be támadásainkat. A támadás befejezésén, illetve védekezésben az oldalirányú mozgásainkon még van mit csiszolni. Ezen túl jól végrehajtották a gyerekek azt, amit megbeszéltünk.
A csapat tagjai voltak: Bárdos Balázs, Gavaldi Gergő, Gergely Barna, Mucska Bálint, Pethő Gábor, Pintér László, Tóth Bence.
 • 25
 • márc.

Kovács István : Bár helyettesként (Máté bácsi dolgozott) láttam al a feladatot a hétvégén, de a srácokkal igyekeztünk megtalálni a közös hangot, amely remélem sikerült is....

Az első mérkőzésen a Dabas csapatával játszottunk egy kiélezett, durvaságtól sem mentes mérkőzést, amin az érzelmek elvitték a koncentrációt és nem a játékkal foglalkoztak a fiúk :(

Ezt és a sport sajátosságait a két mérkőzés közötti pihenő alatt megbeszéltük, és remélem tanultunk belőle a jövőre nézve is....

A második mérkőzésen a csapat megmutatta igazi tudását a Budaörs ellen, ahol szép, néhol tetszetős játékkal tette túl magát a traumán.

Összességében nagyon jó és hasznos napot töltöttünk együtt, amit köszönök :)

Máté bácsi szavaival élve.... 92%

A csapat tagjai: Bukta, Esztocsák, Forgács, Füle, Kővári, Mihály, Nagy, Pántya, Sramek , edző: Kovács István

 • 04
 • márc.
Kellner Máté : Március 2-án Alsónémedin kezdtük el az U8-as bajnokságot. 7 kisgyereket neveztünk, ebből mindenki jelen volt. Közülük 2-en délelőtt U9-es mérkőzéseken is részt vettek, de példamutató módon itt is jelen voltak. Az 1. mérkőzést a ceglédi-, majd a 2. mérkőzésen egy szentendrei csapattal játszottuk.
Mindkét mérkőzés véleményem szerint ebben a korosztályban magas színvonalúan zajlott le. Több technikai hibát vétettünk mindkét mérkőzés 1. félidejében, ezért szorossá tettük a játékrészt. A 2. félidő elején 3 olyan játékos játszott, akik technikailag már előrébb járnak, de e mellett kapust is cseréltünk, így ellenfeleink támadásban már kevésbé voltak hatékonyak. 2. félidőben is mindenki játszott, ami mindenképpen segíti a gyerekek fejlődését. Még sok hasonló mérkőzést kell játszanunk, hogy mindenki önbizalma növekedjen. A mai nap ebben sokat segített, az ehhez hasonló hozzáállás pedig segítheti a csapat és az egyéni fejlődést egyaránt.
A csapat tagjai voltak: Bárdos Balázs, Gavaldi Gergő, Gergely Barna, Mucska Bálint, Pethő Gábor, Pintér László, Tóth Bence.
 • 25
 • febr.
Kellner Máté : Február 24-én Zsámbékon játszottuk ebben az évben az 1. fordulót. Már többen voltunk mint a legutóbbi fordulón, remélem a következőn mindenki jelen lehet már. Így 9-en játékosunk szerepelhetett.
A mérkőzéseket a Dunavarsány és a Pilisvörösvár csapataival játszottuk le. Óriási tudásbeli különbséget tapasztaltam. Míg az 1. fordulón összesen 1 gólt kaptunk és támadásban is nagyon egyoldalú volt a játék a számunkra, addig a 2. mérkőzésen mindent mozgósítanunk kellett, hogy jó mérkőzést játszhassunk egy nagyon jó csapat ellen. A védekezésben kaptak sok feladatot a gyerekek a mérkőzés előtt, míg támadásban az emberfogás elleni sok mozgásos támadójátékra hívtam fel a figyelmüket. Fegyelmezetlenül védekeztünk legtöbbször, mert nagyon nyitottak voltunk egy gyors csapat ellen. Ellenfelünknél egy jól képzett bal kezes játékos volt leginkább veszélyes a kapunkra, a többieket aránylag jól semlegesítettük. Amikor csapatként védekeztünk, nem volt ellenszere ellenfelünknek, amikor egy-egy elleni szituációra került sor, akkor a lábmunkánk már kevésnek bizonyult. Voltak jó szakaszai a mérkőzésnek, amikor csapatként viselkedtünk! 2. ellenfelünk jobb volt, de jó hangulatú, küzdelmes mérkőzést játszottunk.
A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Forgács Benedek, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Nagy Márton Géza, Pántya István, Ruszkai Dominik, Sramek Zalán.
1. oldal / 2

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu