U9 szivacs Csokonai -Főnix Kupa Debrecen
Kiemelt

2018 február 04
Kellner Máté : Február 2-4. között Debrecenben részt vettünk az U9-es korosztállyal a Főnix kupán. A 2008-as fiú korcsoportban mindössze 2 azonos évben született játékosunk szerepelt, így a csapatunk legnagyobb része 2009-es gyerekekből állt, illetve egy 2010-es fiú is velünk utazott.
A torna célja a felkészülés, gyakorlás, valamint a csapatépítés volt. Először voltak a gyerekek közösen több napos tornán, amely rengeteg élménnyel és tapasztalattal párosult. A torna legnagyobb előnyének azt tartom, hogy 5 mérkőzést játszottunk a korosztályunk legkiválóbbjaival. A torna egyik kiemeltjével, egyben a házigazdákkal egy szoros első félidőt tudtunk játszani, ahol mindössze egy góllal maradtunk alul. Véleményem szerint az utolsó napon is megmutatta a csapat, hogy van tartás és a XVI. kerületi (Pumukli), valamint a Kalocsa csapatával is jó mérkőzést játszottunk.
A tornán talán a Békés csapatáról mondható el a lejátszott mérkőzések közül, hogy tudásban még messze vagyunk. Ez a mérkőzés a gyerekek önbizalmát kissé visszavetette, ezért lehetett a 3. mérkőzésen ismét viszonylag nagyobb arányú különbség, amit az utolsó - helyosztó - mérkőzésen (ismét a Kalocsával) a feljavuló játékunkkal csökkenteni tudtunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és talán a helyzetkihasználásunk volt a mérkőzéseken a legnagyobb problémánk. Védekezésünknél a visszafutások, és a lassabb rendeződés miatt tudták sokszor növelni a gólkülönbsége ellenfeleink.
Sok játékelemünk fejlődött a torna alatt, így több játékosunk is feliratkozott a góllövők közé. További célunk az, hogy a korosztály fiatalabb játékosinak biztosítsuk a fejődést, amelyre ez a torna is egy nagyon jó lehetőség volt. Kevés lehetőségünk van ilyen magasan képzett csapatokkal játszani, mint amit a tornán láthattunk, ezért igyekszünk minél több mérkőzést játszani akár környékbeli, akár az ország más pontjairól érkező csapatokkal.
Gratulálok a gyerekeknek, akik a 3 napot becsületesen teljesítették!

A csapat tagjai voltak: Bukta Bódog, Esztocsák Marcell, Füle Balázs, Fritz Csaba, Kővári Kristóf, Mihály Dávid, Pántya István, Pethő Dániel, Sramek Zalán, Városi Zalán.

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu