U9 szivacs Csokonai - harmadik forduló 2017.1210 Gyömrő - lehetett volna jobb is
Kiemelt

2017 december 10
Kellner Máté : Vasárnap az utolsó U9-es fordulónkat játszottuk Gyömrőn. A betegség sajnos végigsöpört a csapaton, 4 gyerekünk még beteg volt a héten. Végül 2 kapusunk nem játszott ezen a hétvégén. A csapat felállásán változtatni kellett, 2008-as játékosaink vállalták, hogy felváltva 2-2-en védenek.
1. mérkőzésünket a Szebeni szivacskézilabda csapatával játszottuk. 5 percig véleményem szerint jól védekeztünk, azonban támadásba a mozgásainkat nem csináltuk, amellyel megspóroltuk a lábmunkát, a labdajáratás akadozott és egyre többször adtuk el a labdát. Mi is szereztünk több labdát azonban kétszer indulások, rossz egyéni megoldások miatt a támadójátékunk nem működött. A mérkőzés ennek ellenére a múlt hétvégi 1. mérkőzés 1. félidejéhez hasonlóan 6:4-el zárult a Szebeni csapat javára. Innen még akár megfordítható lett volna a játék, viszont 1-2 játékosunknál - néhány kevésbé sikeres megmozdulás után - elszakadt a cérna. A fejetlenség, néhány játékosnál a kedvtelenség vagy az összezuhanás volt jellemző. Azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan hozzáállás a kézilabdában. Egy számomra eddig ismeretlen és új oldalát mutatta kifelé a csapat: ez az akarat hiánya és a küzdeni nem akarás. Az eredmény 16-9-ra végződött a másik csapat javára.
A két mérkőzés között az öltözőben a fejeket kellett rendbe rakni és a játékunkat újra és újra átbeszélni. A gyerekek nagyobbik része értette miről beszélek, volt viszont, aki nem akarta a megbeszélteket tudomásul venni. Úgy gondolom ezek után akiről szó van, át kell gondolnia, mi a terve a kézilabdával kapcsolatban. Senki nem teheti azt meg, hogy a másikat akadályozza abban, hogy a játékra koncentráljon és a jobb teljesítményben őket gátolja. A változás joga természetesen mindenkit megillet!
A 2. mérkőzésen a Százhalombattával játszottunk. 1. félidőben tettük a dolgunkat, sok jó megoldást láttam támadásban és védekezésben egyaránt. A 2. félidő közepén többen azt gondolták, hogy a mérkőzést megnyertük és ismét fegyelmezetlenül játszottunk. A végjátékot kissé szorossá tettük, viszont a csapat eszénél volt és a fontos pillanatokban mindenki segítette a másikat. A mérkőzést 15-13-ra megnyertük.
A mai napból leginkább a 2 mérkőzés 1. félidei játékát emelném ki. Kevésbé az eredményessége miatt, inkább a hozzáállása, a csapatért ma letett munkájáért kiemelném Nagy Márton Gézát. Mellette Nagy Rolandnak köszönöm, hogy hosszú időn keresztül mindig lehetett rá számítani, viselkedésével pedig az egész csapatnak példát mutat! Annak is örültem, hogy van olyan játékosunk, akinek kisebb volt korábban az önbizalma, de idei munkája miatt már jól látható rajta a fejlődést. Ez a fejlődés ma gólban is látható volt. Szeretném, ha ezek a pozitív példák több játékosunkat is motiválni tudna!
A mai napot viszont remélem gyorsan el tudjuk felejteni és a lelkiismeretes munka jellemzi majd jövő évi munkánkat. Biztos vagyok benne, hogy a téli szünet majd jót tesz a gyerekeknek és remélem kipihenik magukat.

Az 1. félidei munkáját innen is szeretném mindenkinek megköszönni! Még néhány edzés előttünk van, a tornákat és a bajnokságot februártól folytatjuk!

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu