Közgyűlés a vadonatúj sportcsarnokban

Tulajdonképpen először lehet megnézni az új kézilabdacsarnokot a szeptember 29-i SZKSK-közgyűlésen. A közgyűlés napirendjén nem mellesleg sok fontos témában születik döntés: így például a költségvetés-tervezet elfogadás, tisztújítás, a csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása stb.

Az elnökség teljes meghívója alább olvasható:

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör

Kedves Tagok! Kedves Szülők! Kedves Sportolók!

A Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör elnökségének döntése alapján ezúton meghívom Önöket Egyesületünk közgyűlésére.

A közgyűlés helye (a székhelytől eltérően): 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok A közgyűlés ideje: 2020. szeptember 29. 18:00 óra A megismételt közgyűlés helye, ideje: 2310. Szigetszentmiklós, Temesvári u. 13291/5 HRSZ. - Új Kézilabda Sportcsarnok 2020. szeptember 29. 18:30 óra.

A közgyűlés határozatképes, ha a szavazásra jogosultaknak több mint a fele jelen van.

A megismételt közgyűlésre vonatkozó szabályok: Az ismételten összehívott közgyűlés az eredeti napirendbe felvett kérdésekben, a megjelentek számára tekintet nélkül, határozatképes, ha erről a tagokat az eredeti közgyűlésre szóló meghívóban előre tájékoztatták. A határozatképességet a közgyűlésen a döntések előtt az elnök ellenőrzi.

Tervezett napirend:

1. napirendi pont: Levezető elnök, jegyzőkönyv-vezető és –hitelesítők megválasztása
2. napirendi pont: Az Elnök tájékoztatása az elmúlt időszak eseményeiről, az elért eredményekről, a jövőbeli tervekről
3. napirendi pont: 2019. évre vonatkozó pénzügyi és szakmai beszámoló jóváhagyása
4. napirendi pont: Pénzügyi terv, 2020. évi költségvetés-tervezet elfogadása
5. napirendi pont: Elnökségi tisztújítás
6. napirendi pont: Felügyelő Bizottsági tisztújítás
7. napirendi pont: Székhely módosítás
8. napirendi pont: Csarnok üzemeltető gazdasági társaság alapítása
9. napirendi pont: Egyebek

A napirendi pontokkal kapcsolatos írásbeli anyagok a 2310 Szigetszentmiklós, Szélső u. 2. szám alatti iratmegőrzési helyen, Kovács István elnöknél tekinthetők meg.

A SZKSK tagjai, vagy szervei által indokolással együtt beterjesztett javaslatokat abban az esetben lehet napirendre tűzni, ha a közgyűlés időpontja előtt legalább 21 nappal írásban benyújtották az elnökséghez. Az e határidő után, vagy a közgyűlésen beterjesztett javaslatok abban az esetben tárgyalhatók, ha a jelenlévők 2/3-os többsége ezzel egyetért.

A tisztségviselőket választó közgyűlés előtt legalább 1 hónappal a SZKSK elnöksége jelölőbizottságot hoz létre. A jelölő bizottságnak a tisztségviselőkre vonatkozó javaslatát ezen bizottság elnöke terjeszti a közgyűlés elé. A jelölőlistát a közgyűlés egyszerű szótöbbséggel kiegészítheti. A jelölő bizottság tagjai: Vas János, Bujtor Csabáné, Semsei Ferenc

A jelen meghívó a www.szksk.hu hivatalos honlapján és a Szigetszentmiklósi-Kézilabda-Sport-Kör hivatalos facebook oldalán is közzétételre kerül.

Kérjük, hogy a közgyűlésen történő megjelenési szándékáról edző kollégáinknál szíveskedjen mielőbb visszajelezni.

Kelt, Szigetszentmiklós, 2020. augusztus 28.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Üdvözlettel:

Kovács István - SZKSK Elnök

Egyesületünk a Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör 1992-ben alakult. Nem jogutódja a megszűnt Csepel Autó VSE férfi kézilabda szakosztályának, de az ottani utánpótlásra és felnőtt játékosokra épült. Tehát az 1960-as évektől folyamatosan kézilabdáznak Szigetszentmiklóson.

Szigetszentmiklós általános iskoláiban neveljük a játékosokat. Óvodás kortól a szenior korig foglalkoztatjuk a sportolóinkat. Jelenleg 150 felett van a taglétszámunk. Létszámtól függően 5-6 csoportnak tartunk foglalkozásokat. Hosszú éveken keresztül az iskolák nem szabvány méretű tornatermeiben tartottuk az edzéseket. Miután kötelezővé tették a teremhasználatot évekig a Tököli Sportcsarnokban tartottuk egyes edzéseinket, és játszottuk a bajnoki mérkőzéseinket. A tavaly átadott Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokkal sokat javult a létesítményhelyzetünk. Azóta az utánpótlás heti kétszer a felnőtt csapat heti háromszor itt tartja az edzéseit. A hazai bajnoki mérkőzéseket a felnőtt, felnőtt II, junior és serdülő csapatunk is itt játssza, valamint az Országos Gyermekbajnokságban szereplő csapataink is tudnak több rendezést vállalni.

Legjobb eredményeinket utánpótlás szinten értük el. Az Országos Serdülő Bajnokságban 2006-ban 5. helyezést értünk el (csak a Veszprém, Szeged, Győr és a PLER csapata előzött meg), 2003-ban is a legjobb 8 között végeztünk. Az ifjúsági Magyar Kupában kétszer sikerült a legjobb 8 közé kerülni, az NBII déli csoport ifjúsági bajnokságát háromszor nyertük meg, kétszer pedig a csoportok bajnokainak a tornáján is diadalmaskodtunk. Az Országos Gyermek Bajnokságban négyszer jutottunk el az Országos döntőbe. Szivacskézilabdásaink 2008-ban és 2012-ben negyedik, 2013-ban harmadik helyezést értek el. Többször győztünk, és döntőbe kerültünk a rangos Balázs és CELL kupán. Egyesületünket az ország legjobb utánpótlás nevelő egyesületei között tartják számon.

Felnőtt csapatunk a kezdetektől saját nevelésű játékosainkra támaszkodik. Mindenki munka és tanulás mellett sportol ellenszolgáltatás nélkül. Jobb eredményeinket ezáltal a  kiemelkedő korosztályos csapatainkból kikerülő játékosokkal érjük el. Két év megyei bajnokság után 1994-től NBII-ben szerepelünk. 1997-ben egy évre visszacsúsztunk a megyei bajnokságba. A 2006-os serdülő csapatra építkezve 2011-ben bajnokságot nyertünk és egy évig az NBIB-ben szerepeltünk.

Jelenleg felnőtt és junior csapatunk az NBII déli csoportjában serdülő csapatunk az OSB E csoportjában felnőtt II csapatunk a Pest Megyei bajnokságban szerepel. Négy korosztállyal szerepelünk az Országos Gyermek Bajnokságban és a Pest megyei Játszd szívvel Kupában, és évente 4-5 hazai rendezésű nemzetközi tornán veszünk részt. Törekszünk arra, hogy növeljük a nálunk játszó gyerekek számát és hosszú távon régiós központtá váljunk. Ezen célunk elérése érdekében, idén is 4 Általános Iskolában indítunk kezdő (szivacs) csoportokat.

Rövid távú tervünk, hogy továbbra is saját nevelésű amatőr játékosokra és az újonnan épült, 2.000 fő befogadására alkalmas Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokra építve stabil NBIB-s csapatunk legyen. Ehhez a most induló (2014/15) bajnokságra megerősítettük felnőtt csapatunkat. Négy új játékost igazoltunk, ezzel több a játékot szüneteltető játékosunk is újból csatasorba állt. A jelenlegi játékosállomány alkalmas az NBII-es bajnokság megnyerésére, és további erősítéssel az NBIB- ben is tartósan megállhatja a helyét.

Kiemelkedő munkákat az MKSZ is elismeri, a válogatottak mérkőzéseinek, illetve edzőtáborainak nálunk történő megrendezésével.
Az elmúlt évek munkája, eredménye alapján az MKSZ sportfejlesztési támogatása által jelentős összegű TAO támogatás befogadására nyílt lehetőségünk, ezzel és az Önkormányzat segítségével anyagilag is biztosított lenne szereplésünk az a jövőre nézve, az NBI/B- ben.

Köszönjük amennyiben támogat céljaink elérésében.


Elérhetőségeink:
Kovács István ügyvezető elnök, 06-20-9913922, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Vas János szakosztályvezető, 06-20-3994021, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
honlap: www.szksk.hu
Szigetszentmiklós, 2014.08.29.

Kovács István
Ügyvezető elnök

SZKSK Támogatóknak

Szponzori, támogatói felajánlásokat várjuk elérhetőségeink bármelyikén!
Igény esetén reklámfelület bérelhető az oldalon!
Részletekért hívja: 0620/991-3922 telefonszámot!

Mérkőzések helyszíne

Térkép

SZKSK elérhetőségek

2310 Szigetszentmiklós
Tököli u. 19. Pf. 154.
kovacsi@vnet.hu